Skip to content

Programjaink

___________________________________________

Kistérségi programjaink:

Legelső kistérségi programunkat Tiszaföldváron tartottuk, ahol 3 nap alatt, 3 általános iskolában mutattuk be a Solathlon sportágat a gyerekek számára.

2019. októberétől-decemberig, egyesületünk több alkalmas kistérségi komplex programokat tartott több településen. (Sásd, Kocsola, Törökkoppány, Igal, Magyarból, Nagyharsány, Szederkény, Lánycsók, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Telkibánya, Pálháza)

Tankerületi programjaink:

A Dél-Pesti Tankerületi Központtal már 4 éve dolgozunk együtt, és ez idő alatt többször is ellátogattunk a csepeli és a soroksári általános és középiskolákba, ahol a testnevelés óra keretein belül mutattuk be a diákoknak a Solathlon sportágat. Tanítási óránként 1 osztállyal foglalkozunk. Ez alatt az idő alatt külön- külön ismerik meg a feladatokat, majd egyben teljesítik a komplex programot.

 A szabadban lézeres lövészet, akadálypálya, villámtájékozódás. A téli időszakban a tornateremben valósítjuk meg a programot, és az akadálypálya helyett élet mentést oktatunk a gyerekeknek.

A lézeres lövészetnél elsődleges feladatunknak tekintjük a fegyver biztonsági szabályainak megtanítását és begyakoroltatását, majd csak ezután kerül sor a lövészet alapjainak tanítása, elsajátítása.

A villámtájékozódási feladatnál elsődleges cél a tájékozódás megtanításában, a térkép használatából adódó irányok felismertetése, a térkép mindig „észak felé” tartásának begyakorlása.

2019-ben a Dél-Budai Tankerületi Központtal dolgoztunk együtt. Budafokon és Újbudán 11 iskolába (általános- és középiskola) látogattunk el április 15-től, június 13-i időszakban.

A pozitív visszajelzésnek köszönhetően, a Budafoki nyári tábornak a programjai között mi is részt vettünk, ezáltal még több gyermekkel ismertettük meg a Solathlon sportágat.

Honvédelmi napjaink:

2019. április 26-án megrendezésre került az első Csepeli Honvédelmi Nap ahol egyesületünk, a Sirályok Sport Egyesület az Általános Iskolák versenyét bonyolította le. A verseny feladatait a következők alkották: villámtájékozódás, labirintusban való tájékozódás, vívásreakció gyorsaság, Ergo evezés és két fajta lézeres lövészet (pisztoly, puska).

2019. augusztus 31-én megrendezett XII. Kőbányai Rendvédelmi Napra meghívást kaptunk, ahol a lézeres lövészetet, és a villámtájékozódást mutattuk be az érdeklődőknek.

2019. szeptember 13-án a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumban tartottunk Honvédelmi Napot, ahol a diákok évfolyamonként mérhették össze tudásukat a villámtájékozódási, a lézer lövészetek (pisztoly, puska), a vívás reakció gyorsaság és az Ergo evezés feladatokban.

Budapest Főváros XVI. kerületi Helyi Védelmi Bizottsága 2019. október 4-én rendezte meg a második vitéz Szurmay Sándor Honvédelmi Versenyt. A honvédelmi verseny lebonyolítására egyesületünket kérték fel. A versenyen 37 csapat, 11 középiskola és 26 általános iskola vett részt.

2019. október 5-én vitéz Szurmay Sándor családi Honvédelmi Napon vettünk részt, ahol bárki kipróbálhatta az akadálypályát, a lézer lövészetet, és a villámtájékozódási pályát is.

2019. október 11-én Veresegyházán került sor egy Honvédelmi napra, melyet a Gyermekligetben tartottunk meg. Ezen a versenyen is megismerkedhettek a gyerekek a Solathlon sportággal, és kiegészítés képpen kipróbálhatták az Ergo evezést, és a vívás reakció gyorsasági feladatot is.

Külön kérés szerinti programjaink:

2019. márciusában a Bakáts téri Általános Iskolában Solathlon bemutatót tartott egyesületünk testnevelés órák keretein belül.

2019 áprilisában Szentendrére hívtak minket, ahol a Kálvária dombon tartottuk a tájfutást kisiskolásoknak.

2019. júniusában a Nyúl dombon tartott családi programon, az Orczy kertben megrendezett családi napon, és az Aszódi lakótelepen tartott programon is megismerkedhettek a gyerekek a Solathlon sportággal.